ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Επιλέγοντας τους κατάλληλους λαμπτήρες

Τα φώτα ενός οχήματος δεν είναι απλά αξεσουάρ, αλλά ένας παράγοντας για να μειώσει την πρόκληση ατυχημάτων. Μέσα από τον καλύτερο φωτισμό βελτιώνεται η ορατότητα ιδιαίτερα κατά τις βραδυνές ώρες. Παράλληλα, προσφέρεται μια ποιοτικότερη εμπειρία οδήγησης με τα κατάλληλα φώτα.

Το θέμα του φωτισμού led συνεχώς εξελίσσεται και μέσα από τα νέα δεδομένα αναβλύζουν καινούργιες πληροφορίες για την περαιτέρω βελτίωση των λαμπτήρων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς των LED,  σε όλους τους τομείς.

Βασικά πλεονεκτήματα των led έναντι των συμβατικών και xenon λαμπτήρων
  • Καλύτερη δέσμη
  • Μικρότερη κατανάλωση
  • Μεγαλύτερη απόδοση
  • Χαμηλότερη θερμοκρασία κατά τη λειτουργία

Και έρχεται το συνηθέστερο ερώτημα: “O φωτισμός LED είναι πιο δυνατός από τον φωτισμό XENON HID?”…Λάθος

Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι εάν ο φωτισμός είναι πιο καθαρός από τα XENON HID, και η απάντηση είναι ΝΑΙ

Κάνοντας ένα απλό πείραμα με το αυτοκίνητο σας, ανάψτε σε κοντινή απόσταση τα φώτα Xenon/Αλογόνου σε έναν τοίχο.

Τότε θα παρατηρήσετε γραμμές, σκιές και ανομοιόμορφη δέσμη.

Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα του φωτισμού με λαμπτήρες αλογόνου 55Watt σε σύγκριση με λάμπες LED 36Watt.

Ποια φώτα LED είναι καλό να επιλέξω ?

Κάνοντας την καλύτερη επιλογή σε λάμπες LED, εξασφαλίζεται:

  • Καλύτερη Ορατότητα του δρόμου για τον οδηγό.
  • Περισσότερη ορατότητα του οχήματός σας από άλλους οδηγούς.
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Ευχάριστη οδήγηση κατά τις βραδυνές ώρες.

Απαιτούνται λάμπες CAN BUS ή Όχι ?

Το σύστημα CAN BUS (Controller Area Network), είναι ένα σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου και του κεντρικού επεξεργαστή.

Τα πρώτης γενιάς Can Bus, αναγνωρίζουν εάν η λάμπα μας είναι καλή ή είναι καμένη και μας ενημέρωναν με την ανάλογη ένδειξη στο καντράν.
Το σύστημα Can Bus βλέπει την κατανάλωση που έχει ο λαμπτήρας μας και έτσι μπορεί και αναγνωρίζει εάν ο λαμπτήρας μας είναι καμένος η όχι.

Στην τεχνολογία LED όλες οι καταναλώσεις είναι υπερβολικά πολύ χαμηλές και έτσι πολλές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους λαμπτήρες LED σε νέα αυτοκίνητα με σύστημα Can Bus για αυτό τον λόγο υπάρχουν και οι ανάλογοι λαμπτήρες.

Ο λαμπτήρας LED Can Bus ΔΕΝ διαφέρει από τον απλό λαμπτήρα LED σε φωτισμό παρά μόνο στην κατανάλωση του. Περιέχει μια μικρή αντίσταση η οποία ανεβάζει την κατανάλωση του και έτσι ξεγελάει το σύστημα Can Bus ώστε να στείλει ένδειξη καμένου λαμπτήρα στο ταμπλό μας λόγω χαμηλής κατανάλωσης.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΛΑΜΠΕΣ LED

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Καλύτερη λύση σε όχι Can bus – VL-5 LED Heleco (Βρείτε την εδώ)

Οι εικόνες προέρχονται από Nissan Qashqai J11, J11B, Toyota Auris, Suzuki Jimny και Scooter. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Καλύτερη λύση σε Full Can bus → Lida Led Heleco (Βρείτε την εδώ)

Οι εικόνες προέρχονται από Opel Astra K 2018 και Nissan Qashqai J11B. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Ο φωτισμός led είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο κατάστημα μας. Μετά από πολλές δοκιμές επώνυμων και μη λαμπτήρων σε πάρα πολλά διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένους κωδικούς που μας έχουν αναδείξει σε ένα από τα πιο αξιόπιστα καταστήματα στο προϊόντα led για το αμάξι τη μηχανή και το φορτηγό. Συνεργασίες με τις καλύτερες εταιρείες στο χώρο, αντιπροσωπείες αυτοκινήτου ( Nissan, Honda, Ford κ.α. ) και πολλές όμορφες συνεργασίες με συλλόγους και club σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το θέμα του φωτισμού led συνεχώς εξελίσσεται και τα νέα δεδομένα που πάντα μελετούμε αναβλύζουν καινούργιες χρήσιμες πληροφορίες για την περαιτέρω βελτίωση των λαμπτήρων led σε όλους τους τομείς.

Πίσω στη λίστα